Resim paylaşamıyorum
ayaksever34
Member, Moderator, Vip
kategorisi FetişAlem
400 code veriyor ve resim paylaşamıyorum neden acaba
Yorum yapmak içinOturum Açın yada Kayıt Olun .
Yorumlar
Resmin boyutunu yüzde 60% a düşürmen gerekiyor, daha fazla düşürürsen resim kalitesi de baya bozuluyor. Bu şekilde baktın olmuyor aynı işlemi resmin ekran kaydını alarak tekrar dan yüklemeyi denediğinde bende hep resim yükleme başarılı oldu bugüne kadar.
Teşekkürler
Yükleme sorunu yaşarsan veya yaşayan olursa bana yazsın ben aştım bu sorunu
Ne oldu halledebildin mi yoksun uzun zamandır?
Valla halledemedim
şöyle de deneyebilirsin resmin screenshot alıp paylaşmayı deneyebilirsin.
Önemli olar resim boyutunun düşmesi yani MB sinin düşük olması.
Bana bu hata çıktığında resmi 60% kalite düşürüyorum sonra yüklüyor.
Bence %60'da degil olay, 2mb altinda olmasinda.
Yooo ben 60% düşürüyorum siteye yüklüyor
Benim bulduğum yöntemler şöyle ve bu güne kadar beni yanıltmadı ve sunucu dolmadığı sürece sorunsuz resim paylaşabiliyorum.
Hata kodu aldığınızda resim boyutunu 60% düşürüyorum ( 60% androidlerde var iphone bilmiyorum).
Yine paylaşmaz ise belli ki resim 4k boyutlarında ve 60% boyut küçültmesi yaptıktan sonra yine resmin boyutu siteye göre büyük kaldığı için resmin ekran görüntüsünü alıyorum ve yine 60% yine düşürüyorum paylaşıyor.
Bu yöntemler yine işe yaramaz ise ki nadiren oluyor bu sefer örneğin resmin ismi (Img56357_625) gibi birşey ise _ kaldırıyorum yani (Img56357625) yapıyorum sorunsuz paylaşıyor.
Bir dönem ben de resim paylaşmakta sorun yaşıyordum bu yöntemleri bulana kadar.
60 mucizevi bir sayi degil sonucta resmin boyutunu dusuruyor, onemli olan en sondaki resmin kapladigi alan. Sana ben 1gb'lik cok yuksek cozunurluklu bir foto da bulurum ama istedigin kadar %60 dusur yine de yuklemez.
Ben yüklerim
Bravo sana, 400mb resim yuklediginde haber vermeni bekliyorum o zaman.
Yöntemini anlatmış. Her türlü yükler.
Yöntemini anlattım bunları denemeyip hala benden haber bekliyorsan daha birşey demiyorum.
Dedigimi anlamamakta neden israrci olundugunu cidden cozemiyorum. Benim demek istedigim dosya yuklemenin boyut olarak bir ust limitinin olmasi. Senin %60'a indirmen de ekran goruntusu alman da dosyanin boyutunu dusurur. Telefonun resimleri buyuk ihtimal hep benzeri boyutlarda kaydettigi icin %60 kucultmen o dosya boyutu limitinin altina indiriyodur. Ben de bunu %30 kuculte kuculte de yapabilirim. Demek istedigim asil cozumum dosyanin boyutunu o limitin altina cekmek, %60 tamamen rastgele bir sayi, sadece denk geliyor. O yuzden deneme yanilma yapa yapa o limitin altina cekecegine ben direkt olayin aslini anlatmaya calistim. Sana verdigim o ornekte 1gb dosyayi 10 kere %60 yapa yapa yukleyemezsin degildi. Benim yorumum dosya 2mb altinda olmali iken senin yooo ben %60 indiriyorum oluyo seklinde sacma yorumun icin oyle soyledim. Evet oluyo, cunku yaptigin yontemler dosyanin boyutunu dusuruyo, mucizevi bir sey yapmiyorsun dostum :)
Zaten dosya boyutunu düşürüyoruz ki site yükleyebilsin.
1 gblık dosyanın çözünürlüğü nedir?
Ekrana sığdığında aldığın ekran görüntüsünün çözünürlüğü kaç olur?
Denemek lazım
Orada farazi olarak konustum ama ornek de verebilirim tabi. Uzay teleskoplari cok buyuk cozunurluklu kayitlar yapabiliyorlar. Ornegin Andromeda galaksisinin cekilmis 1.7gb buyuklugunde 1.5 milyar pixelden olusan goruntusu var. Teknik olarak bir jpeg de 65.535 x 65.535 pixel saklayabiliyor, o da 4 milyardan fazla pixel anlamina gelir. Bu tur cozunurluklerde cok derin zoom yapabiliyorsunuz, ekran goruntusu aldigin an o an ekraninda kac pixel varsa cozunurlugu ona dusuruyosun ve zoom yaptiginda net gorebilme yetenegini kaybediyorsun. Ekran goruntusu alman o resmi degistirmedigin anlamina gelmiyor, sadece o zoom degerinde goruntuledigin kismi aliyorsun ve veri kaybediyorsun, zaten bunun dosya boyutunu dusurmesi ve dolayisiyla siteye yuklemeni kolaylastirmasi da bundan.
Bir fotoğrafı gidip de poster büyüklüğünde basmayacaksak 2 mb gayet de yeterli. Ama forumu cep telefonundan kullananlar için küçültmek biraz zahmetli..
Benim telefonumda gayet kolay ben delefondan giriyorum siteye. Sanırım hangi telefonu kullandığın ile alakalı.